Δασκαλακης Γιωργος

Ο Γιώργος Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να μαθαίνει ηλεκτρική κιθάρα σε ηλικία 15 ετών και συνεργάστηκε με διάφορα τοπικά ροκ σχήματα. Το 1991 πήρε τα πρώτα του μαθήματα κλασσικής κιθάρας και θεωρίας στο ωδείο

J.S.Bach με καθηγητές τους Αντιγόνη Μαράκη και Νίκο Κυπουργό.

Το 1992 ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε επαγγελματική βάση, ενώ παρακολούθησε μαθήματα μοντέρνας και κλασσικής κιθάρας με τον Αγγελο Γαβριήλ. Το 1995 γράφτηκε στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας όπου σπούδασε κλασσική αρμονία με τον Μιχάλη Τραυλό. Μετά τις πτυχιακές του εξετάσεις το 1998, συνέχισε τις σπουδές του στο ίδιο ωδείο, με ειδικό μάθημα την κλασσική κιθάρα και καθηγητή τον Ιάκωβο Κολανιάν. Μετά την αποφοίτηση του το 2001, εργάστηκε ως καθηγητής μοντέρνας κιθάρας στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας καθώς και σε άλλα ωδεία της Αθήνας ενώ συνέχισε να συνεργάζεται επαγγελματικά με διάφορα σχήματα στο χώρο του rock, funk και blues.

Το 2003 έφυγε για την Ολλανδία όπου σπούδασε τζαζ κιθάρα στο κονσερβατόριο της Ουτρέχτης με καθηγητή τον EefAlbers, από όπου και αποφοίτησε το 2008. Παρακολούθησεσεμινάριααπότους: Pat Martino, John Scofield, Kai Eckhardt, Marcus Miller, Jesse van Ruller, Bert van den Brink, Kurt Rosenwinkel κ.α.

Εργάστηκε ως καθηγητής κιθάρας σε διάφορες μουσικές σχολές του Άμστερνταμ μεταξύ των οποίων και στο MuziekschoolAmsterdam ενώ συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς της τοπικής τζαζ σκηνής.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του τζαζ κουαρτέτο με το οποίο εμφανίστηκε σε διάφορες μουσικές σκηνές της Ολλανδίας καθώς και στα τζαζ φεστιβάλ της Καλαμάτας (2011) και του Αγρινίου (2012). Το 2013 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη τζαζ κιθάρα και σύνθεση στο κονσερβατόριο της Ουτρέχτης