Κορακη Ιωαννα-Βασιλικη

      

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου σε ηλικία 8 ετών, τις οποίες ολοκλήρωσε πλάι στην Άλλα Χαλάψη παίρνοντας Δίπλωμα με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί Ά Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο”.Στα 13 της διηύθυνε για πρώτη φορά χορωδία και

παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας για 5 χρόνια στο Εθνικό Ωδείο. Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε σπουδές τραγουδιού με την MisaIkeouchi-Κοντογεωργίου, τις οποίες ολοκλήρωσε δίπλα στην Mechthild Σταματάκη, λαμβάνοντας δίπλωμα με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί Ά Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο”. Απόφοιτος του UniversityofIndianapolis, κάτοχος MAinMusicPerformanceμε βαθμό Άριστα και θέμα πτυχιακής εργασίας : “Η παιδαγωγική της μουσικής και του πιάνου σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Συνεχίζει σπουδές ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης με τον συνθέτη KeithMoore.Έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Βουδαπέστης-Miskolc Ουγγαρία(2004), όπου της απενεμήθη Τιμητικό Δίπλωμα.

      -Στον Διέθνή Μουσικό Διαγωνισμό “KlassitcheskoyeNasledie” της Μόσχας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κρατικού Κονσερβατορίου Tchaikovsky και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσσίας, τιμήθηκε με το τρίτο βραβείο και τον τίτλο Laureate.

     -Με τον τίτλο Laureate και το τέταρτο βραβείο τιμήθηκε επίσης στον Διαγωνισμό του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Canetti, στην Ουγγαρία (2005).

     Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και masterclasses στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως πιανίστα και ως μονωδός.(ChristaLudwig, MarkusUlmann, RosannaMauer, IgorLazko, JulianGallant, RobertCanetti, PaulBadura-Skoda κ.α.)

    -Είναι μέλος του UIACXEnsemble, το οποίο ειδικεύεται στις πειραματικές τέχνες και στην ερμηνεία σύγχρονης και ηλεκτρονικής μουσικής.

   -Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο παιδαγωγικής του πιάνου διάρκειας δύο εξαμήνων στο UniversityofIndianapolis

   -Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε πολλές αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ρωσσία, Σερβία, Τσέχικη Δημοκρατία, Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

   -Είναι οργανίστα του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Σμύρνης

   -Ιδρυτικό μέλος του συνόλου Neomenia.

    Από την ηλικία των 19 ετών είναι κατά καιρούς έκτακτη συνεργάτις της Χορωδίας της ΕΡΤ υπό τον κ. Αντώνη Κοντογεωργίου της Μεικτής χορωδίας του Δήμου Αθηναίων υπό τον κ. Σταύρο Μπερή και μόνιμο μέλος της Χορωδίας του Φεστιβάλ Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνη Κοντογεωργίου, της Χορωδίας Πειραϊκή Αρμονία, υπό τον Γιώργο Παπαθανασίου, των χορωδιών Δήμου Κηφισσιάς και “Διαφωνία”, υπό τον κ. Θανάση Αρβανίτη, των χορωδιών Fonsmusicalis και ΔΕΗ υπό τον κ. Κωστή Κωνσταντάρα.

   Είναι υπεύθυνη φωνητικής τεχνικής και σολίστ του φωνητικού συνόλου MusicaSacra υπό τον κ. Χρήστο Παρασκευόπουλο.