Στεφανος Νασος

Ο Στέφανος Νάσος έχει δώσει συναυλίες ατομικές και μουσικής δωματίου, κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες σε Βουλγαρία, Φινλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ελλάδα. Ηχογράφησε το 2ο κονσέρτο του Προκόφιεφ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΑ και

δύο ψηφιακούς δίσκους: μουσική δωματίου του H.Vieuxtemps, και τα έργα για πιάνο του Αιμ. Ριάδη. Έχει εμφανιστεί με όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες, προσφάτως με την Καμεράτα στον κύκλο όλων των κοντσέρτων του Beethoven σε φορτεπιάνο (2013). Επιπλέον, παρουσίασε σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα το έργο του Γ. Τσοντάκη Άνθρωπος των Θλίψεων για πιάνο και ορχήστρα το 2008 με την KOA. Ως σολίστας, παρουσίασε έργα για πιάνο των Γ. Τσοντάκη, Δημ. Τερζάκη, Μ. Βάρβογλη, Ριάδη, Γ. Σισιλιάνου και Δημ. Μητρόπουλου, Μ. Μπορμπουδάκη, Γ. Ψαθά, G. Crumb, και J. Ter Veldhuis σε πρώτες εκτελέσεις.

Ο Στέφανος έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της μουσικής από την Ακαδημία Sibelius του Ελσίνκι το 2006 (καθηγ. Matti Raekallio), ενώ προηγουμένως σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής της Κολωνίας (καθηγ. Roswitha Gediga), στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής της Καρλσρούης (καθηγ. Sontraud Speidel), και στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» (καθηγ. Καλομοίρα Νάσου).

Ο Στέφανος διδάσκει πιάνο στα ωδεία Ορφείο και Σύγχρονο της Αθήνας. Στο χώρο της μουσικής δωματίου συνεργάζεται σταθερά με εξαιρετικούς συναδέλφους όπως οι Α. Παληός, Ν. Νικόπουλος, Ι. Ζήκου, Μ. Δωρή, Μ. Μαργαρίτη, Α. Καθαρίου, M. Zeffiri, Β. Βενετικίδου και το κουαρτέτο εγχόρδων xPause, ενώ αποτελεί μέλος του Ergon Ensemble και του Συνόλου Φεστιβάλ Ιονίων με τα οποία έχει παρουσιάσει έργα σημαντικών σύγχρονων συνθετών σε πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις. Οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν φεστιβάλ όπως το “musei di sera” στην Τεργέστη της Ιταλίας, τα Φεστιβάλ Αθηνών, Σερίφου, Σάμου (Young Artists Festival) και Παξών, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, τα Διεθνή Φεστιβάλ Γιάννη Α. Παπαϊωάννου (Καβάλα), Αίγινας και Σύγχρονης Μουσικής Pharos (Λευκωσία), τις ΣυνΤεχνίες, το κοινό συνέδριο ICMC/SMC 2014, τις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές, και την Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Παρουσίασε έργα μουσικής δωματίου των Θοδ. Αντωνίου, Αντ. Ανισέγκου, Γ. Βλαχόπουλου, Αργ. Κουνάδη, Αρ. Κουντούρωφ, Ντ. Κωνσταντινίδη, Π. Πλακίδη, X. Σαμαρά, Τερζάκη και Τσοντάκη σε πρώτες εκτελέσεις σε εξωτερικό και Ελλάδα. Από το 2009 ανέλαβε τις Εκδόσεις Νάσου, ενώ από το 2012 διοργανώνει τον κύκλο «Το piano στα forte του».